Elevhälsoportalens seminarier

Elevhälsoportalen arrangerar varje termin seminarier med olika hälsofrämjande teman. Här hittar du information om och anmälningsformulär till kommande seminarier samt material från tidigare tillfällen. Vi har även samlat andra organisationers seminarier till höger på sidan.

Kommande seminarier och workshops


Utbildning på plats av våra allergiexperter

När: Under vårterminen 2022 när det passar er.
Var: På er skola (inom Stockholms län) eller digitalt.

Att ha elever med allergier i skolan kan innebära en del anpassningar i skolmiljön. Som personal är det viktigt att ha kunskap om hur barn med allergier kan tas om hand i skolan. Det är också viktigt att ha kunskap om hur allergiska reaktioner hanteras, så att alla kring barnet känner sig trygga.

Nu erbjuder Elevhälsoportalen därför skolor i Stockholms län ett kostnadsfritt besök av våra allergiexperter från Centrum för arbets- och miljömedicin som utbildar personalen i hantering av allergier och om allergiförebyggande arbete inom er verksamhet.

Besöket och utbildningen tar ca en till två timmar, anpassat efter era önskemål och behov. 

Intresseanmälan för allergiutbildning på er skola/förskola

Hör gärna av er till Alexandra Lövquist om ni har frågor eller funderingar.

Kontaktperson: 
Alexandra Lövquist 
Mailbarnallergi.slso@regionstockholm.se
Tel: 070-384 10 50                                   

Ansvarig för projektet:
Marina Jonsson 
Mailmarina.jonsson@regionstockholm.se
Tel: 08-123 372 62 

 

Material från tidigare seminarier

18 november 2021 Webbinarium om hur buller påverkar barns inlärning

Den 18e november bjöd Elevhälsoportalen in till ett lunchwebbinarium med vår bullerexpert Charlotta Eriksson. Charlotta berättade bland annat hur buller påverkar barns inlärning och gav konkreta tips, med stöd i forskning, på hur skolor och förskolor kan minska buller i sin miljö och skapa bra ljudmiljöer.

Här kan du se och ladda ner presentationen från webbinariet: Buller och barns inlärning (pdf)28 april 2021 Webbinarium om distansundervisning

Den 28 april 2021 höll Elevhälsoportalen ett webbinarium om distansundervisning under covid-19-pandemin. Webbinariet spelades in och nedan kan du ta del av inspelning samt material.

Lotta Borg Skoglund är överläkare och specialist i allmänmedicin och psykiatri vid SMART Psykiatri, lektor vid Uppsala universitet och forskare på Karolinska institutet. Lisa Berlin Thorell är docent i psykologi vid Institutionen för klinisk neurovetenskap, Karolinska Institutet.

Här kan du se och ladda ner presentationen från webbinariet: Distansundervisning under covid-19-pandemin (pdf)25 mars 2021 Webbinarium om Sexualitet och relationer

Under vårt webbinarium, 25 mars 2021, med tema sexualitet och relationer presenterade vår hälsoområdesexpert, Jennifer Stoor, de evidensbaserade insatserna som föreslås i hälsoområdet. RFSU deltog också och bidrog med konkreta verktyg som skolpersonal kan ha nytta av vid införandet av insatserna. Nedan har vi samlat länkar till de material som presenterades samt Jennifers och RFSUs presentationer.

Länkar till material från webbinariet

Elevhälsoportalens hälsoområde Sexualitet och relationer

RFSU: Sex, kropp och hälsa på olika språk

RFSUs Metodbank

RFSUs filmmaterialet "Vill du?"

Material i samband med RFSU:s årliga kampanjvecka