pennor bildar cirkel

Webbinarium: Lär dig utvärdera ert hälsofrämjande arbete med Elevhälsoportalens nya enkäter

Varmt välkommen till nylanseringen av Elevhälsoportalens självbedömningsenkäter den 14 mars. Under webbinariet får du lära du dig hur du kan använda enkäterna för att utvärdera din skolas eller förskolas hälsofrämjande arbete för att sedan kunna stärka och utveckla det.

En del av Elevhälsoportalens arbete är att erbjuda kostnadsfria enkäter för att utvärdering av skolors och förskolors hälsofrämjande arbete, så kallade självbedömningsenkäter. Enkäterna finns inom flera olika hälsoområden. Genom att besvara enkäterna får skolan eller förskolan en sammanställning av sitt hälsofrämjande arbete och en jämförelse med vad forskningen rekommenderar. Självbedömningsenkäterna har funnits med på Elevhälsoportalen sedan start men har nu utvecklats för att ge en tydligare bild av hur skolan eller förskolan kan stärka och effektivisera det hälsofrämjande arbetet.

Innehåll i webbinariet

Under webbinariet presenterar vi de nya enkäterna, visar hur skolor och förskolor kan använda enkäterna i det hälsofrämjande arbetet samt hur verktyget kan användas i det systematiska elevhälsoarbetet.

Webbinariet är kostnadsfritt och vänder sig till alla som arbetar hälsofrämjande med barn och ungdomar på skolor och förskolor. Webbinariet hålls via Teams den 14 mars klockan 10.00-11.00.

Alexandra Nordman och Nadja Grees håller i webbinariet. De arbetar båda med Elevhälsoportalen vid Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Region Stockholm.

Anmälan

Sista anmälningsdag 11 mars 2024. 

Anmälan är stängd.