Genomförda seminarier

Elevhälsoportalen arrangerar varje termin seminarier med olika hälsofrämjande teman. På den här sidan hittar du information och material från tidigare genomförda seminarier.

8 december 2022:

Lansering av förskolans hälsoområde Kroppslig integritet och relationer

Den 8 december 2022 höll Elevhälsoportalen ett webbinarium med lansering av det nya hälsoområdet Kroppslig integritet och relationer för förskolan. 

Webbinariet hölls av Elias Svedberg och Alexandra Nordman som arbetar med Elevhälsoportalen på Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin inom Region Stockholm. 

Ta del av presentationen från lanseringen:Insatser för att främja kroppslig integritet och goda relationer i förskolan (pdf)

Kontakta gärna oss om ni vill veta mer om Elevhälsoportalen i allmänhet eller mer specifikt om något eller några av våra hälsoområden och verktyg. Vi nås på elevhalsoportalen.slso@regionstockholm.se 

 

18 november 2021:

Webbinarium om hur buller påverkar barns inlärning

Den 18e november bjöd Elevhälsoportalen in till ett lunchwebbinarium med vår bullerexpert Charlotta Eriksson. Charlotta berättade bland annat hur buller påverkar barns inlärning och gav konkreta tips, med stöd i forskning, på hur skolor och förskolor kan minska buller i sin miljö och skapa bra ljudmiljöer.

Här kan du se och ladda ner presentationen från webbinariet: Buller och barns inlärning (pdf)15 april 2021:

Webbinarium om allergi i förskolan

Under Elevhälsoportalens webbinarium 15 april med tema allergi, berättade allergiexpert Marina Jonsson hur förskolan kan arbeta för att förbygga och hantera allergi i förskolemiljön. Webbinariet spelades in och nedan kan du ta del av inspelningen samt presentationen.

Presentationen från webbinariet finns att läsa och ladda ner här: 
Allergiförebyggande åtgärder i förskolan (pdf)