Elevhälsoportalens seminarier

Elevhälsoportalen arrangerar varje termin seminarier med olika hälsofrämjande teman. Här hittar du information om och anmälningsformulär till kommande seminarier samt material från tidigare tillfällen.

 


Kommande seminarier och workshops

 

Utbildning på plats av våra allergiexperter

När: Under vårterminen 2022 när det passar er.
Var: På er förskola (inom Stockholms län) eller digitalt.

Att ha barn med allergier i förskolan kan innebära en del anpassningar i förskolemiljön. Som personal är det viktigt att ha kunskap om hur barn med allergier kan tas om hand i förskolan. Det är också viktigt att ha kunskap om hur allergiska reaktioner hanteras, så att alla kring barnet känner sig trygga.

Nu erbjuder Elevhälsoportalen därför förskolor i Stockholms län ett kostnadsfritt besök av våra allergiexperter från Centrum för arbets- och miljömedicin som utbildar personalen i hantering av allergier och om allergiförebyggande arbete inom er verksamhet.

Besöket och utbildningen tar ca en till två timmar, anpassat efter era önskemål och behov. 

Intresseanmälan för allergiutbildning på er skola/förskola

Hör gärna av er till Alexandra Lövquist om ni har frågor eller funderingar.

Kontaktperson: 
Alexandra Lövquist 
Mailbarnallergi.slso@regionstockholm.se
Tel: 070-384 10 50                                   

Ansvarig för projektet:
Marina Jonsson 
Mailmarina.jonsson@regionstockholm.se
Tel: 08-123 372 62 

 

Material från tidigare seminarier och workhops

18 november 2021 Webbinarium om hur buller påverkar barns inlärning

Den 18e november bjöd Elevhälsoportalen in till ett lunchwebbinarium med vår bullerexpert Charlotta Eriksson. Charlotta berättade bland annat hur buller påverkar barns inlärning och gav konkreta tips, med stöd i forskning, på hur skolor och förskolor kan minska buller i sin miljö och skapa bra ljudmiljöer.

Här kan du se och ladda ner presentationen från webbinariet: Buller och barns inlärning (pdf)15 april 2021 Webbinarium om allergi i förskolan

Under Elevhälsoportalens webbinarium 15 april med tema allergi, berättade allergiexpert Marina Jonsson hur förskolan kan arbeta för att förbygga och hantera allergi i förskolemiljön. Webbinariet spelades in och nedan kan du ta del av inspelningen samt presentationen.

Presentationen från webbinariet finns att läsa och ladda ner här: 
Allergiförebyggande åtgärder i förskolan (pdf)